Content ideeën voor het voorjaar!

Of je nu iets wilt schrijven voor social media, een blog of misschien wel een nieuwsbrief, content is de basis. Wij krijgen heel vaak de vraag, waar moet ik over schrijven? Nou dat ligt vaak voor het oprapen en is makkelijker dan je denkt.

We nemen nu even het voorjaar, welke evenementen en (feest) dagen staan er op de planning waarop jij kunt "inhaken"? Dit is natuurlijk afhankelijk van de branche waarin je opereert en het product of de dienst die je verkoopt. Maar voor vrijwel alle branches zijn wel mogelijkheden te bedenken om in te haken. Wij zetten een aantal van deze content ideeën op een rijtje. Gebruik ze gerust, ze zijn van ons allemaal ?

Lente (20 maart) 

Het begin van de lente is altijd een mooi moment om vrolijkheid uit te stralen. Natuurlijk leent dit moment zich ook goed om te combineren met bloemen, planten en dieren. 

? Grappendag (1 april)

Grapjes doen het altijd goed. Probeer creatief in te spelen op deze "dag van de grap" met een grappig bericht, foto of video.

Pasen (11 en 12 april)

Ook pasen is natuurlijk een ideaal moment om op in te haken. Veel mensen zijn een extra dag vrij en je kunt hierbij een boodschap kwijt maar ook hier kun je inspelen op de lentezon of de paashaas zelf natuurlijk. Een (paas) eitje doet het natuurlijk ook erg goed. Probeer hier eens een creatieve twist aan te geven!

Koningsdag (27 april)

Wow, heel Nederland kleurt oranje op deze dag. En hoe zit het met jou inhaker? Bekijk je iets door een "oranje" bril? Of blijft het toch de traditionele 3 kleur (rood, wit en blauw)? 

?? Bevrijdingsdag (5 mei)

Vier de vrijheid is het motto. Haak in op de Nederlandse trots of kijk naar het verleden of je hierbij een creatief stukje content kunt maken. Houdt er hierbij wel rekening mee dat je met respect kijkt naar het verleden anders slaat het snel de spreekwoordelijke plank mis.

? Moederdag (10 mei)

En de laatste inhaker in deze periode is moederdag. De dag dat mama's in Nederland extra aandacht krijgen (zouden ze dat niet altijd moeten krijgen?) Deze inhaker is natuurlijk perfect als moeder-kind met een cadeautje, bloemetje of tekening. 

Nog wat kleine tips! ?

  • Zorg ervoor dat wat je ook kiest qua inhoud, deze aansluit op je doelgroep
  • Wees consistent in je uittingen en maak je gebruik van foto's of ander beeldmateriaal. Zorg dat ook dit in lijn is met je andere uittingen.