Het belang van een goede beveiliging

Het is november en de wintertijd is ingegaan. Dat betekent dat de dagen steeds korter worden en het steeds eerder donker is. Thuis denk je dan aan het extra aanlaten van een lampje en controleer je de ramen en deuren of deze dicht zijn.

Maar hoe doe je dit bij een website? En natuurlijk denk je nu met deze donkere dagen aan de veiligheid van je woning maar een website heeft het hele jaar door een goede beveiliging nodig!

In deze blog gaan we je uitleggen waarom een veilige website nu zo belangrijk is en hoe je dit kunt realiseren.

Verschillende typen SSL Certificaten

Wij bieden verschillende soorten SSL certificaten aan. Afhankelijk van de grootte van de organisatie en beveiligingsniveau dat je wilt uitstralen kun je kiezen uit 3 soorten certificaten; Domain Validation, Organization Validation, Extended Validation.

Domain Validation

Het verschil zit 'm erin dat je bij de Domain Validation al goed op weg bent met de veiligheid van je website. Het domein dat je gebruikt is gecontroleerd en het wordt weergegeven als een slotje in je browser (safe surfing).

Organization Validation

Wil je ook de naam van je bedrijf in combinatie met de domeinnaam laten zien dat deze "vertrouwd" zijn? Dan kies je voor Organization Validation.

Extended Validation

Tot slot heb je nog het meest uitgebreide certificaat Extended Validation. 

Lees meer over onze SSL certificaten

 

Wat kost een SSL Certificaat en wat is het voordeel?

Je hebt al een certificaat voor €14,50 per maand en dit is zeker het bedrag waard. Vergeet niet dat een beveiligde verbinding ook andere voordelen met zich meebrengt. Zo is het bij de zoekmachine vaak zo dat beveiligde websites hoger komen dan andere websites die geen beveiligde SSL hebben. Ook ben je verplicht om data (zoals een contact formulier) te beveiligen met een beveiligde verbinding. 

Waarom zou ik geen gratis certificaat nemen?

Een standaard certificaat ook wel self-signed SSL genoemd heeft een aantal nadelen ten opzichte van een domain validation certificaat. Een SSL Certificaat dat wij aanbieden is van een betrouwbare partij. Er zijn een aantal partijen die deze certificaten verkopen en deze zijn geaccrediteerd, hierdoor zijn deze opgenomen in het certificaat en zal deze door de zoekmachine als extra betrouwbaar worden aangemerkt. Het kan soms zelfs voorkomen dat ondanks dat je gekozen hebt voor een gratis SSL certificaat, de browser je website toch aanmerkt als niet-veilig. Bij een betaald SSL Certificaat zal dit niet gebeuren omdat hier een betrouwbare partij tussen zit.

Ook een SSL Certificaat nodig?

Geen zorgen, je hoeft dit niet zelf te regelen. Wij ontzorgen je bij de installatie van het certificaat.
Neem contact op met Vincent en hij regelt de rest! 

Waar kun je nog meer op letten?

Naast het beveiligen van je website met een SSL Certificaat zijn er nog meer dingen waar je op kunt letten natuurlijk.

Captcha bij contactformulier

Bij het invullen van een contactformulier op websites zie je vaak puzzels die je moet oplossen of codes die je moet invullen. Soms nog een "simpel" vinkje wat je moet aanvinken. Al deze dingen noemen we Captcha's. Een captcha is een extra beveiliging zodat een formulier op je website alleen maar ingevuld en verstuurd kan worden door een echt persoon. Vaak worden formulieren op een website gebruikt om te kijken of er een foutje in je website zit. Door een zogenoemde "bot" je formulier in te laten vullen komen ze hier achter en kunnen ze bij gegevens van je website. Een Captcha in combinatie met een SSL certificaten kan dit goed tegenhouden

Beveiligde Mailserver

Een ander gevoelig punt is natuurlijk de mail die bij je binnenkomt. Iedereen kent het verhaal van het linkje in de mail waarop is geklikt en dat de website waar je uitkomt niet vertrouwd is. Door de mail te beveiligingen met een zogenoemde SPAM filter worden mails die er niet betrouwbaar uitzien al geblokkeerd. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er mails binnenkomen die hier doorheen glippen maar over het algemeen merk je dat je minder SPAM binnen zult krijgen en dus minder de kans hebt om op een "fout" linkje te klikken.

 

Meer weten over de mogelijkheden of vrijblijvend advies

Neem contact op met LemonBytes

Bij LemonBytes helpen we bedrijven en organisaties met het inrichten van een goede online strategie.
Van design tot website en van social media strategie tot e-mail marketing. Wij denken graag met je mee!