Het is november en de wintertijd is ingegaan. Dat betekent dat de dagen steeds korter worden en het steeds eerder donker is. Thuis denk je dan aan het extra aanlaten van een lampje en controleer je de ramen en deuren of deze dicht zijn.
Maar hoe doe je dit bij een website? En natuurlijk denk je nu met deze donkere dagen aan de veiligheid van je woning maar een website heeft het hele jaar door een goede beveiliging nodig!
In deze blog gaan we je uitleggen waarom een veilige website nu zo belangrijk is en hoe je dit kunt realiseren.
Verschillende typen SSL Certificaten
Wij bieden verschillende soorten SSL certificaten aan. Afhankelijk van de grootte van de organisatie en beveiligingsniveau dat je wilt uitstralen kun je kiezen uit 3 soorten certificaten; Domain Validation, Organization Validation, Extended Validation.
Domain Validation
Het verschil zit 'm erin dat je bij de Domain Validation al goed op weg bent met de veiligheid van je website. Het domein dat je gebruikt is gecontroleerd en het wordt weergegeven als een slotje in je browser (safe surfing).
Organization Validation
Wil je ook de naam van je bedrijf in combinatie met de domeinnaam laten zien dat deze "vertrouwd" zijn? Dan kies je voor Organization Validation.
Extended Validation
Tot slot heb je nog het meest uitgebreide certificaat Extended Validation.
Wat kost een SSL Certificaat en wat is het voordeel?
Je hebt al een certificaat voor €14,50 per maand en dit is zeker het bedrag waard. Vergeet niet dat een beveiligde verbinding ook andere voordelen met zich meebrengt. Zo is het bij de zoekmachine vaak zo dat beveiligde websites hoger komen dan andere websites die geen beveiligde SSL hebben. Ook ben je verplicht om data (zoals een contact formulier) te beveiligen met een beveiligde verbinding.
Waarom zou ik geen gratis certificaat nemen?
Een standaard certificaat ook wel self-signed SSL genoemd heeft een aantal nadelen ten opzichte van een domain validation certificaat. Een SSL Certificaat dat wij aanbieden is van een betrouwbare partij. Er zijn een aantal partijen die deze certificaten verkopen en deze zijn geaccrediteerd, hierdoor zijn deze opgenomen in het certificaat en zal deze door de zoekmachine als extra betrouwbaar worden aangemerkt. Het kan soms zelfs voorkomen dat ondanks dat je gekozen hebt voor een gratis SSL certificaat, de browser je website toch aanmerkt als niet-veilig. Bij een betaald SSL Certificaat zal dit niet gebeuren omdat hier een betrouwbare partij tussen zit.
Ook een SSL Certificaat nodig?
Geen zorgen, je hoeft dit niet zelf te regelen. Wij ontzorgen je bij de installatie van het certificaat.
Neem contact op met Vincent en hij regelt de rest!
Waar kun je nog meer op letten?