Online Marketing in Crisistijd

Een lastig vraagstuk; moet je in tijden van crisis juist investeren in (online) marketing of juist de hand op de knip houden?

Deze vraag zal nu spelen in de hoofden van vele ondernemers ongeacht welke branche. Onze visie is dat in de meeste branches juist NU investeren, meer op kan leveren als investeren buiten crisistijd en hieronder zullen wij uitleggen waarom

  • Er zitten veel meer mensen online, dus je bereik zal veel hoger zijn
  • Mensen brengen nu enorm veel tijd door op social media
  • In sommige branches zal het advertentiebudget voordeliger zijn
  • Via zoekmachines wordt veel meer gezocht, dus nog meer zoekvolume

Veel meer mensen zijn online!

Doordat veel mensen thuiswerken zijn er op dit moment enorm veel mensen "online". Het tussendoor even "Googlen" of social media checken gebeurt nu veel meer als anders. Je hebt dus op alle vlakken veel meer potentieel bereik, of het nu gaat om social media of zoekmachines.

Langer en vaker op social media

In tijden van crisis zullen er meer mensen te vinden zijn op social media. Er zal gezocht worden op de actualiteit en daarom zal ook de tijd die mensen doorbrengen op social media toenemen. Dit kan dus een dubbel voordeel zijn. Kies bijvoorbeeld nu voor het adverteren op Facebook en/of Instagram!

Adverteren op Google? Nu is het moment

Doordat er concurrenten zijn die wel besluiten om de online marketing stop te zetten of op een lager pitje te laten draaien brengt ook voordelen mee in positie wijzigingen (je kunt hoger komen te staan) en ook op gebied van advertentiebudget kan dit erg interessant worden doordat concurrentie minder is kunnen de advertentiekosten ook lager uitvallen.

Enorm zoekvolume, interessant voor jou branche?

Net zoals op social media zullen veel meer mensen de zoekmachine gebruiken om te zoeken naar actualiteit maar misschien ook naar andere diensten en producten die het gemak dienen van thuiswerken en meer in huis zitten door de maatregelen. Zit je in een branche waardoor je hier gebruik van kunt maken? Speel hier dan op in!

Even sparren?

Heb je hulp nodig met social media marketing of adverteren in de zoekmachine? Neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vrijblijvend te sparren over je online uitdaging!

Contact met LemonBytes

Neem rechtstreeks contact op met online marketeer Yvo via e-mail yvo@lemonbytes.nl of bel 0475 744 241 (optie1)