Wat is Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Een onderwerp waar je altijd mee te maken krijgt. Of je nu aan de slag gaat met een nieuwe website, of beter vindbaar wilt zijn met je bestaande website. Je zult niet ontkomen aan zoekmachine optimalisatie. De term zoekmachine optimalisatie is de Nederlandse term van het veelgebruikte Search Engine Optimization kortweg SEO genoemd. We zullen je eerst uitleggen wat SEO is en daarna hoe je dit in kunt zetten voor een betere zichtbaarheid.

Wat is Zoekmachine Optimalisatie?

De Nederlandse en Engelse term vertellen je eigenlijk al heel goed wat het betekent. Het is het optimaliseren van je website zodat deze beter vindbaar is in de zoekmachine. Zoekmachine optimalisatie is een onderdeel van zoekmachine marketing. Dit is te verdelen in een stukje adverteren en een stukje optimalisatie. In het Engels zijn deze termen SEO voor de optimalisatie, SEA voor adverteren en SEM voor beide termen bij elkaar. SEM staat voor Search Engine Marketing. Dit is de een combinatie van adverteren en optimaliseren. 

Waarom zou ik SEO toepassen?

Je kunt natuurlijk een tekst schrijven zonder SEO toe te passen. Deze tekst zal dan geschreven worden op zo'n manier dat er alles in verwerkt wordt wat van belang is voor de lezer, dat moet ook bij SEO het uitgangspunt zijn. Maar je wilt natuurlijk wel dat de pagina waar deze tekst op staat te vinden is door de potentiƫle lezer die via de zoekmachine op zoek is naar informatie die jij geschreven hebt. Dit doe je door zoekwoorden in de tekst te verwerken zodat je tekst/pagina vindbaar wordt op basis van deze zoekwoorden. Alleen op die manier zal iemand die op de zoekwoorden zoekt, jouw pagina kunnen vinden in de zoekmachine en hierop kunnen klikken om daarnaartoe te gaan.

Wat is technische SEO?

Feitelijk bestaat SEO uit meer als alleen het optimaliseren van de tekst op een webpagina. SEO is opgebouwe uit 3 bouwstenen. Deze zijn techniek, autoriteit en content. De techniek heeft betrekking op de techniek van de website zelf. Denk hierbij aan de laadtijd van de pagina of bijvoorbeeld de beveiliging in de vorm van een SSL certificaat. Het stukje autoriteit heeft te maken met de belangrijkheid van je website t.o.v. je concurrentie. Dit heeft alles te maken met de term "linkbuilding". Hier zullen we voor nu niet te ver op ingaan. Linkbuilding is het systeem dat andere websites met een "link" verwijzen naar jouw pagina. En het derde onderdeel is de content, ofwel de inhoud van je pagina. De content bestaat niet alleen uit de tekst maar ook uit bijvoorbeeld afbeeldingen. Daarnaast is het stukje content ook van belang voor je paginatitel en paginaomschrijving zoals deze in de zoekmachine getoond zullen worden.

Hulp nodig met SEO?

Kun jij wel wat hulp gebruiken met SEO? Dan ben je bij LemonBytes aan het juiste adres! Wij hebben een aantal tools ter beschikking waarmee wij jouw vindbaarheid kunnen verbeteren. Door het inzetten van een SEO dashboard en hulpprogramma's voor het schrijven van de juiste SEO teksten kunnen we ervoor zorgen dat je website en met name bepaalde pagina's van je website vindbaar zullen worden of beter vindbaar zullen zijn in de zoekmachine.

Wil je meer weten neem dan contact met ons op.

 

Je website beter vindbaar maken?

Je website beter vindbaar maken