Zoekmachine Adverteren (SEA)

Search Engine Advertising ook wel SEA genoemd is het tegen betaling op de pagina van de zoekmachine komen. Door te betalen voor de zoekmachine wordt je tekstadvertentie getoond boven de normale (organische) resultaten, aan de zijkant van de organische resultaten of onderin na de organische resultaten. De plek hangt af van het advertentiebudget en nog een aantal andere factoren waarbij wij proberen te zorgen dat je uiteraard zo zichtbaar mogelijk bent.

zoekmachine-adverteren
Wat is search engine advertising

Wat is SEA (zoekmachine adverteren)?

Zoekmachine adverteren is het inzetten van (meestal) tekstadvertenties die zichtbaar zijn op een prominente plek op de pagina van de zoekmachine. We gaan eerst aan de slag met het analyseren van je zoekwoorden, op basis van je zoekwoorden en zoekwoorden combinaties maken we advertentie campagnes aan binnen het Google Ads systeem. We gaan er dan voor zorgen dat deze advertenties aansluiten bij de wensen van je doelgroep. Bij het zoeken door de doelgroep op deze zoekwoorden zal je advertentie zichtbaar zijn. Er kan dan op de advertentie geklikt worden en op dat moment betaald je een bepaald bedrag, de bezoeker komt dan op jouw website terech.

Hoe ga ik aan de slag met online adverteren

Hoe kan ik SEA inzetten voor mijn bedrijf?

Het inzetten van zoekmachine adverteren kan een effectief en doeltreffende marketinginzet zijn voor je bedrijf. Door middel van SEA komt je advertentie naar boven, als de advertentie zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van diegene die zoekt dan zal dit een klik opleveren en kun je op je website verder aan de slag met optimaliseren zodat er een verkoop van je product of dienst plaatsvindt of misschien wel een offerte of contactformulier wordt ingevuld.

Wat kost online adverteren

Wat zijn de kosten van SEA?

Wij praten liever over wat levert het op? Bij zoekmachine adverteren gebruiken we de term ROAS, dit staat voor Return On Advertising Spend ofwel hoe vaak verdien jij 1 euro inzet op een advertentie terug. We maken dit meetbaar en zorgen ervoor dat we per campagne inzicht krijgen in de opbrengsten. Normaal gesproken gaan wij uit van een ROAS van minimaal 300%, dus elke ingelegde euro levert dan 3 euro op. Dit kan een daadwerkelijk bedrag zijn, denk aan een webwinkel met producten. Maar ook de waarde die je koppelt aan een offerte formulier of een andere acties die uitgevoerd wordt op de website. Je betaald bij Google Ads de kosten per klik, dus niet per vertoning. Elke klik kost een vooraf vastgesteld (maximum) bedrag. Naast de kosten per klik betaal je bij LemonBytes de kosten voor het campagne beheer en maken we gebruik van een ranking dashboard. We maken graag tijd vrij voor een gratis gesprek om je alles uit te leggen en een berekening te maken van je kosten.

Aan de slag met online adverteren

Hoe gaan we van start met SEA?

Goed, je wilt van start...dan gaan we voor jou aan de slag! We beginnen natuurlijk eerst met een kennismakingsgesprek. We hebben namelijk informatie nodig over je bedrijf en diensten, dit gebruiken we om de campagne in te richten en zoekwoorden vast te stellen. Als we de zoekwoorden hebben vastgesteld gaan we aan de slag met het instellen van de campagnes, dit kunnen 1 of meerdere campagnes zijn afhankelijk van je aanbod. Op basis van je campagnes maken we dan weer een campagne budget en stellen we een looptijd vast (indien nodig). Wekelijks (of maandelijks) lopen we je campagne door, kleine aanpassingen voeren we dan door. Mochten we ergens tegenaanlopen of mochten grotere aanpassingen nodig zijn dan koppelen we dit terug en kunnen we samen aan de slag om je campagne nog beter te maken!

Analytics en SEA

Analytics en SEA

Adverteren is 1 ding maar het meetbaar maken van je Google Ads is minstens net zo belangrijk. Daarom zal er bij het Google Ads pakket ook wekelijks (of maandelijks) gekeken worden naar de prestaties op je website via Google Analytics. Door het resultaat meetbaar te houden kunnen we periodiek schakelen om je advertenties nog beter te optimaliseren.

analytics

Samen gaan we voor resultaat!

Resultaat behalen met internet marketing

Heb je een vraag over internet marketing? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen er samen voor dat je online beter vindbaar wordt! Eerst gaan we samen om tafel voor een kennismakingssessie en bespreken we je wensen. Daarna gaan we voor je aan de slag om ervoor te zorgen dat jouw doelstelling gehaald gaat worden.